Niesamowicie orzeźwiający, dobry do deserów czy owoców morza. Idealny na dni upalne jak i na zimowe wieczory.
Amazing crispness, excellent for desserts or seafruits. Perfect for warm summer days as well as winter evenings.
Składniki / Ingredients (2 porcje / 2 portions):
- puszka liczi w syropie (560g) / one can of lychee in syrup (560g)
- sok z 2 cm imbiru / juice from 2 cm of fresh ginger
- sok z 1 limonki / juice from 1 lime
- łyżka cukru pudru / tbsp of powdered sugar
- 1 białko / 1 egg white
Przygotowanie / Preparation:
- Do rondelka zlewamy syrop z liczi, dodajemy sok z imbiru i limonki. Redukujemy jego objętość z 250 ml do 100 ml i studzimy.
Drain lychee syrup into a pan, add lime and ginger juice. Reduce volume from 250 ml to 100 ml and cool it down. - Blendujemy liczi z cukrem pudrem i naszym wyredukowanym syropem. Mrozimy przez 6-8 godzin co jakiś czas mieszając.
Blend lychee with powdered sugar and our reduced syrup. Freeze about 6-8 hours and keep mixing once in a while. - Białko dokładnie rozkłócamy widelcem i blendujemy z naszym sorbetem. Ponownie mrozimy przez 4-6 godzin, a najlepiej całą noc. Gotowe ! 🙂
Stir egg white and blend with out sorbet until thick, pale and smooth. Freeze again for 4-6 hours, ideally overnight. Ready to eat ! 🙂
Smacznego : ) ! Bon Appetit 🙂 !