Ciasto bananowe / Banana cake

Co zrobić z dojrzałymi bananami? Oczywiście ciasto!
Zapraszam:)

What to do with ripe bananas? Cake of course!
Enjoy:)
Składniki / Ingredients:

  • 4 dojrzałe banany / 4 ripe bananas
  • 1 całe jajko / 1 egg
  • 1 żółtko / 1 egg yolk
  • 100 g rozpuszczonego masła / 100 g of melted butter
  • 150 g cukru / 150 g of sugar
  • 200 g mąki pszennej/ 200 g of wheat flour
  • łyżeczka sody oczyszczonej / tsp of baking soda
  • łyżeczka cynamonu mielonego / tsp od cinnamon

Przygotowanie:

  • Jajka z cukrem ucieramy mikserem na jednolitą, puszystą masę.
    Grind eggs and sugar with a mixer to self and fluffy.
  • Dodajemy rozpuszczone masło, 3 zblendowane banany i miksujemy razem 2-3 minuty.
    Add melted butter, 3 blend bananas and mix it carefully for 2-3 minutes.
  • Całość łączymy z przesianą mąką, sodą, cynamonem i pokrojonym w kostkę jednym bananem.
    Mix our leavened dough with sifted flour, baking soda, cinnamon and one diced banana.
  • Pieczemy w temperaturze 160 stopni przez 75-85 minut.
    Bake cake in 160 degrees for 75 to 85 minutes.

Smacznego :)! Bon Appetit :)!

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s