Śniadanie, przekąska czy kolacja ? To właśnie przepis idealny.
Breakfast, a bite to eat or dinner? This is perfect recipe.
Składniki / Ingredients (2 porcje / 2 portions):
- 150 g mięsa z wędzonej makreli / 150 g of smoked mackerel meat
- 50 ml oleju rzepakowego / 50 ml of rapeseed oil
- 20 g pora / 20 g of leek
- 25 g ogórka konserwowego / 25 g of pickled cucumber
- łyżeczka chrzanu / tsp of grated horseradish
- łyżka soku z cytryny / tbsp of lemon juice
- sól i pieprz / salt and black pepper
Przygotowanie / Preparation:
- Makrelę rozcieramy z chrzanem, sokiem z cytryny i olejem rzepakowym.
Pulp mackerel with horseradish, lemon juice and rapeseed oil. - Dodajemy pokrojonego w kosteczkę pora i ogórka.
Add diced leek and cucumber. - Doprawiamy solą i pieprzem. Zostawiamy w lodówce na przynajmniej godzinę.
Season paste with salt and pepper. Keep in fridge for 1 hour at least.
Smacznego:)! Bon Appetit:)!