Pasta z makreli z porem / Mackerel paste with leek

Śniadanie, przekąska czy kolacja ? To właśnie przepis idealny.

Breakfast, a bite to eat or dinner? This is perfect recipe.

Składniki / Ingredients (2 porcje / 2 portions):

  • 150 g mięsa z wędzonej makreli / 150 g of smoked mackerel meat
  • 50 ml oleju rzepakowego / 50 ml of rapeseed oil
  • 20 g pora / 20 g of leek
  • 25 g ogórka konserwowego / 25 g of pickled cucumber
  • łyżeczka chrzanu / tsp of grated horseradish
  • łyżka soku z cytryny / tbsp of lemon juice
  • sól i pieprz / salt and black pepper

Przygotowanie / Preparation:

  • Makrelę rozcieramy z chrzanem, sokiem z cytryny i olejem rzepakowym.
    Pulp mackerel with horseradish, lemon juice and rapeseed oil.
  • Dodajemy pokrojonego w kosteczkę pora i ogórka.
    Add diced leek and cucumber.
  • Doprawiamy solą i pieprzem. Zostawiamy w lodówce na przynajmniej godzinę.
    Season paste with salt and pepper. Keep in fridge for 1 hour at least.

Smacznego:)! Bon Appetit:)!

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s