Jajecznica z curry

W związku z głosami studentów, którzy prosili o coś prostego i taniego postanowiłem zaproponować na pewno każdemu znane danie, ale z pewną innowacją, która na pewno sprawi, że jajecznica nabierze innego – całkiem nowego i pobudzającego smaku. Szczególnie po ciężkiej nocy 🙂

Składniki (1 porcja) :

  • 4 jajka
  • 20 dg kiełbasy
  • 1 cebula
  • masło
  • curry, pieprz i sól

Przygotowanie:

  • Na roztopionym maśle podsmażamy kilka minut pokrojoną kiełbasę i cebulę (najlepiej półplasterki). Doprawiamy przyprawą curry (1,5 – 2 łyżeczki), pieprzem i solą do smaku.
  • Następnie wrzucamy jajka (ja osobiście nie mieszam ich w miseczce przed wlaniem, wrzucam je prosto ze skorupki) i delikatnie ścinamy jajka mieszając dokładnie całą zawartość.
  • Ja robię  to na już wyłączonej patelni – wtedy jajka ścinają się powoli i łatwiej jest wyczuć moment, kiedy są już gotowe tak, żeby nie były za „suche”.
  • Pozostało już tylko wykładać na talerz i próbować nowego smaku. Smacznego!
Reklamy

2 comments

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s