Panierowany Camembert

Szybka i niesamowita przystawka, ale może też być podana jako dobra kolacyjka 🙂 Razem z żurawiną tworzy naprawdę niepowtarzalny smak 🙂 I jakże proste w wykonaniu.

Składniki (1 porcja):

  • ser Camembert
  • mąka
  • bułka tarta
  • 1 jajko
  • olej

Przygotowanie:

  • Procedura jest bardzo prosta. Camembert obtaczamy kolejno w mące, jajku (oczywiście roztrzepanym) i bułce tartej. Optymalnie jest, żeby procedurę powtórzyć 2 razy. Wtedy ser nie powinien wyciekać z panierki.
  • Do garnuszka, frytkownicy czy na małą patelnię wlewamy olej i rozgrzewamy. Można wlać tak, żeby „zakrywał” cały ser a można tak do połowy i przewrócić na drugą stronę. Uwaga !!! Najlepiej, żeby olej nie był zbyt gorący przy wkładaniu sera bo od razu się spali. Kiedy zaczną się pojawiać na wierzchu oleju „nitki” można wkładać ser i smażyć aż się zrumieni. Trwa to kilkanaście do 30 sekund.
  • Szybka, wyśmienita i łatwa przystawka. Polecam wszystkim i smacznego 😉
Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s