Ostre brukselki z pomidorem

W zasadzie krąży tutaj wiele smaków. Słony, słodki i ostry. Wspaniały dodatek do mięs, ale można również jeść jako oddzielne danie dzięki wyrazistego smakowi.

Składniki:

  • 20 dag brukselki
  • 1 pomidor
  • 1 czerwona cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • sos piri – piri
  • sól i pieprz
  • oliwa z oliwek

Przygotowanie:

  • Na oliwie z oliwek podsmażamy posiekany czosnek i cebulę pokrojoną w piórka.
  • Dodajemy pokrojoną w piórka brukselkę doprawiamy solą, pieprzem i smażymy 3-5 minut do miękkości.
  • Dodajemy pokrojonego w małą kosteczkę pomidora (można obrać ze skóry) i całość smażymy 2-3 minutki (można troszkę podlać wodą lub bulionem).
  • Na koniec dodajemy sos piri – piri w ilości według uznania dla podbicia smaku.
Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s