Pikantny sos malinowy

Doskonały dodatek do mięs, ryb czy serów. Prosty w przygotowaniu, a smak zniewalający.

Składniki:

  • 100 g malin
  • 5 łyżek syropu klonowego
  • połowa limonki
  • łyżeczka pikantnego sosu chili
  • łyżka octu balsamicznego
  • sól

Przygotowanie:

  • Maliny podsmażamy z syropem klonowym do momentu aż się rozpadną.
  • Dodajemy sok z połowy limonki (można wyciśniętą limonkę również dodać do sosu).
  • Dodajemy sos chili, ocet balsamiczny i wszystko razem gotujemy na średnim ogniu aż osiągniemy konsystencję gęstego sosu.
  • Doprawiamy do smaku solą i gotowe.
Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s