Młoda kapusta z kminem i kiełbasą

Czekałem na taką przyjemność cały rok. Młoda kapusta duszona z aromatycznym kminkiem, smaczkiem z kiełbasy, czosnku i mielonej papryki. Nie ma tutaj w sumie nic więcej do opisywania – najlepiej zrobić i spróbować 🙂

Składniki (2 porcje):

  • główka młodej kapusty
  • ok. 300 g kiełbasy
  • 4 ząbki czosnku
  • 1 duża cebula
  • 50 g masła
  • łyżka mielonej słodkiej papryki
  • łyżka mielonej ostrej papryki
  • 2 łyżki kminku
  • 200 ml bulionu
  • sól i pieprz

Przygotowanie:

  • Podsmażamy na maśle posiekany czosnek, cebulę pokrojoną w piórka i półplasterki kiełbasy.
  • Następnie dodajemy pokrojoną, np. w kostkę kapustę i całość smażymy ok. 5 minut.
  • Dodajemy wszystkie przyprawy, podlewamy bulionem i gotujemy na średnim ogniu do miękkości – ok. 25 minut.

Smacznego 🙂 !

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s