Czekałem na taką przyjemność cały rok. Młoda kapusta duszona z aromatycznym kminkiem, smaczkiem z kiełbasy, czosnku i mielonej papryki. Nie ma tutaj w sumie nic więcej do opisywania – najlepiej zrobić i spróbować 🙂
Składniki (2 porcje):
- główka młodej kapusty
- ok. 300 g kiełbasy
- 4 ząbki czosnku
- 1 duża cebula
- 50 g masła
- łyżka mielonej słodkiej papryki
- łyżka mielonej ostrej papryki
- 2 łyżki kminku
- 200 ml bulionu
- sól i pieprz
Przygotowanie:
- Podsmażamy na maśle posiekany czosnek, cebulę pokrojoną w piórka i półplasterki kiełbasy.
- Następnie dodajemy pokrojoną, np. w kostkę kapustę i całość smażymy ok. 5 minut.
- Dodajemy wszystkie przyprawy, podlewamy bulionem i gotujemy na średnim ogniu do miękkości – ok. 25 minut.
Smacznego 🙂 !