Chłodnik ogórkowo-koperkowy z miodem

Pogoda cały czas sprzyja, w takim razie kuchnia też powinna sprzyjać naszemu dobremu samopoczuciu. W związku z tym, że ostatnimi czasy panują upały, to przydałoby się troszeczkę ochłodzić. Lekki chłodnik ogórkowy z aromatem czosnku i miodowym „smaczkiem”, to coś idealnego na takie właśnie dni. Sami spróbujcie 🙂

Składniki (ok. 700ml chłodnika):

  • 500 ml maślanki
  • 1 ogórek szklarniowy
  • pęczek koperku
  • pęczek szczypiorku
  • 3 ząbki czosnku
  • łyżka miodu
  • sól i pieprz

Przygotowanie:

  • Ogórek, koperek i szczypiorek płuczemy i suszymy.
  • Ogórek, koperek i szczypiorek blendujemy z maślanką, ząbkami czosnku (oczywiście obranymi) i miodem.
  • Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Odstawiamy do lodówki na przynajmniej 2-3 godziny.

Smacznego 🙂 !

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s