Ziemniaczki miodowo-ziołowe

Doskonały dodatek do dań głównych, mięs, ryb czy potraw z grilla. Doskonale komponuje się z daniami o ostrzejszym smaku.

Składniki (1 porcja):

  • 4 większe młode ziemniaki
  • 2 łyżki miodu
  • łyżka masła
  • ząbek czosnku (nieobrany)
  • łyżeczka posiekanego tymianku
  • łyżeczka posiekanej szałwii
  • sól i pieprz

Przygotowanie:

  • Ziemniaki dokładnie myjemy, kroimy w ćwiartki,gotujemy w osolonej wodzie na „lekko twarde” i odcedzone odstawiamy do wystudzenia.
  • Na patelni rozgrzewamy miód z masłem, dodajemy ziemniaki, rozgnieciony ząbek czosnku i podsmażamy wszystko 3-4 minuty.
  • Dodajemy zioła, przyprawiamy solą i pieprzem. Podsmażamy wszystko jeszcze przez minutę i gotowe.

Smacznego 🙂 !

 

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s