Doskonały dodatek do dań głównych, mięs, ryb czy potraw z grilla. Doskonale komponuje się z daniami o ostrzejszym smaku.
Składniki (1 porcja):
- 4 większe młode ziemniaki
- 2 łyżki miodu
- łyżka masła
- ząbek czosnku (nieobrany)
- łyżeczka posiekanego tymianku
- łyżeczka posiekanej szałwii
- sól i pieprz
Przygotowanie:
- Ziemniaki dokładnie myjemy, kroimy w ćwiartki,gotujemy w osolonej wodzie na „lekko twarde” i odcedzone odstawiamy do wystudzenia.
- Na patelni rozgrzewamy miód z masłem, dodajemy ziemniaki, rozgnieciony ząbek czosnku i podsmażamy wszystko 3-4 minuty.
- Dodajemy zioła, przyprawiamy solą i pieprzem. Podsmażamy wszystko jeszcze przez minutę i gotowe.
Smacznego 🙂 !