W taką pogodę nie bardzo chce się jeść ciężkostrawne dania, wszyscy zalecają dużo warzyw i owoców. W związku z tym kolejną moją propozycją jest sałatka. Zielone warzywa na patelnię firmy FRoSTA w połączeniu z kilkoma składnikami dają efekt nadspodziewanie dobry. Zapraszam do skosztowania i przeczytania recenzji.
Składniki (1 porcja):
- 1 opakowanie zamrożonych “zielonych warzyw na patelnię” firmy Frosta (400g)
- 8 paluszków surimi
- 1 kulka mozzarelli (125g)
- 2 daktyle
- łyżka kremu balsamicznego
- łyżeczka sosu sojowego
- łyżka oliwy z oliwek
- kilka listków świeżej kolendry
- sól i pieprz
Przygotowanie:
- Warzywa podsmażamy na patelni z solą i pieprzem i pozostawiamy do wystudzenia.
- Do wystudzonych warzyw dodajemy pokrojone w cząstki paluszki surimi, mozzarellę i posiekane daktyle (wydrążone z pestek).
- Dodajemy krem balsamiczny, sos sojowy, oliwę z oliwek, posiekaną kolendrę i mieszamy.
- Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Gotowe.
Smacznego 🙂 !
Do przepisu użyłem zielonych warzyw na patelnię marki FRoSTA.
Ta recenzja chyba będzie jedną z najkrótszych. Zielone warzywa na patelnię firmy FRoSTA są dla mnie prawie strzałem w dziesiątkę. Kompozycja groszku, kukurydzy, fasolki, brokuła i pędów bambusa to bardzo udane połączenie. Lekki aromat natki pietruszki wcale nie dominujący w smaku, a tylko lekko podkreślający wspaniale współgra z resztą. Moim zdaniem 1-wsze miejsce wsród kompozycji (ostaniej już), które otrzymałem do recenzowania. Delikatny smak, ładne warzywa… czego chcieć więcej 🙂 Polecam serdecznie 🙂 Ocena 4,5 na 5 🙂