Wspaniały dodatek do dań, ale też samodzielne danie. Kilka smaków w przepysznej kompozycji – warto spróbować 🙂 !
Składniki (2 porcje):
- 100 g kaszki kuskus
- 6 suszonych pomidorów
- 4 cm imbiru
- 1 ząbek czosnku
- 2 łyżki posiekanej świeżej kolendry
- masło
- sól i pieprz
Przygotowanie:
- Kaszkę kuskus parzymy we wrzątku z dodatkiem masła i soli zgodnie z przepisem (ok. 5 minut).
- Na maśle podsmażamy posiekany w julien czosnek i imbir, dodajemy pokrojone suszone pomidory i smażymy razem przez chwilę.
- Dodajemy zaparzony kuskus, doprawiamy solą, pieprzem i podsmażamy całość aż kaszka lekko się wysuszy.
- Na koniec dodajemy posiekaną świeżą kolendrę i mieszamy.
Smacznego 🙂 !