Kuskus z suszonymi pomidorami, imbirem i kolendrą

Wspaniały dodatek do dań, ale też samodzielne danie. Kilka smaków w przepysznej kompozycji – warto spróbować 🙂 !

Składniki (2 porcje):

  • 100 g kaszki kuskus
  • 6 suszonych pomidorów
  • 4 cm imbiru
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżki posiekanej świeżej kolendry
  • masło
  • sól i pieprz

Przygotowanie:

  • Kaszkę kuskus parzymy we wrzątku z dodatkiem masła i soli zgodnie z przepisem (ok. 5 minut).
  • Na maśle podsmażamy posiekany w julien czosnek i imbir, dodajemy pokrojone suszone pomidory i smażymy razem przez chwilę.
  • Dodajemy zaparzony kuskus, doprawiamy solą, pieprzem i podsmażamy całość aż kaszka lekko się wysuszy.
  • Na koniec dodajemy posiekaną świeżą kolendrę i mieszamy.

Smacznego 🙂 !

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s