Pędy bambusa smażone ze śliwkami i tymiankiem

Doskonały dodatek do ryb, mieszanka smaków orientu i europy, może być również samodzielnym daniem,np. na kolację. Cudownie uzupełniające się smaki. Warto spróbować 🙂

Składniki (1 porcja):

  • 150 g pędów bambusa w paskach
  • 6 śliwek suszonych
  • kilka gałązek świeżego tymianku
  • szalotka
  • łyżka miodu
  • sól i pieprz

Przygotowanie:

  • Na miodzie podsmażamy posiekaną szalotkę i pokrojone (np. w paski) śliwki.
  • Dodajemy pędy bambusa i przesmażamy całość 2-3 minuty.
  • Na koniec dodajemy posiekany tymianek, przyprawiamy solą i pieprzem do smaku.

Smacznego 🙂 !

 

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s