Młode buraczki gotowane w winie

Młode buraczki w aromacie wina i octu balsamicznego, z dodatkiem miodu – pyszne połączenie smaków. Wpaniały dodatek do mięs, szczególnie dziczyzny. Polecam !

Składniki (2 porcje):

  • 6 młodych buraczków
  • 100 ml octu balsamicznego
  • 150 ml czerwonego wytrawnego wina
  • 6 łyżek miodu
  • ząbek czosnku w łupince
  • ok. 250 ml wody

Przygotowanie:

  • Buraczki myjemy o oczyszczamy z korzeni. Zostawiamy skórkę, bo jest ona tak cienka, że nie potrzeba jej usuwać.
  • Zalewamy buraczki octem balsamicznym, winem, wodą, dodajemy miód, czosnek i gotujemy pod przykryciem aż będą al dente.
  • Wystarczy już tylko przekroić na połówki lub kwaterki i podawać.

Smacznego 🙂 !

 

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s