Lubicie ? Kiedyś proponowałem Wam ser Camembert panierowany a dzisiaj przyszedł czas na pieczony w piekarniku z dodatkiem świeżych ziół i czosnku. Nie potrzebne są inne dodatki i sosy. Wystarczą sztućce a efekt będzie „murowany” 🙂
Składniki (1 porcja):
- ser Camembert (180g)
- łyżeczka posiekanego świeżego tymianku
- łyżeczka posiekanej świeżej bazylii
- łyżeczka posiekanej świeżej mięty
- łyżeczka posiekanego świeżego rozmarynu
- ząbek czosnku
- oliwa z oliwek
- sól i pieprz
Przygotowanie:
- Przygotowanie jest bardzo proste. Posiekany bardzo drobno czosnek dodajemy do świeżych ziół. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
- Z sera odcinamy bardzo delikatnie górną skórkę – ona nie będzie nam potrzebna.
- Na wierzch sera nakładamy mieszankę ziół i czosnku, skrapiamy oliwą z oliwek (może być smakowa).
- Ser wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok. 15 minut.
Smacznego 🙂 !