Camembert pieczony z ziołami i czosnkiem

Lubicie ? Kiedyś proponowałem Wam ser Camembert panierowany a dzisiaj przyszedł czas na pieczony w piekarniku z dodatkiem świeżych ziół i czosnku. Nie potrzebne są inne dodatki i sosy. Wystarczą sztućce a efekt będzie „murowany” 🙂

Składniki (1 porcja):

  • ser Camembert (180g)
  • łyżeczka posiekanego świeżego tymianku
  • łyżeczka posiekanej świeżej bazylii
  • łyżeczka posiekanej świeżej mięty
  • łyżeczka posiekanego świeżego rozmarynu
  • ząbek czosnku
  • oliwa z oliwek
  • sól i pieprz

Przygotowanie:

  • Przygotowanie jest bardzo proste. Posiekany bardzo drobno czosnek dodajemy do świeżych ziół. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
  • Z sera odcinamy bardzo delikatnie górną skórkę – ona nie będzie nam potrzebna.
  • Na wierzch sera nakładamy mieszankę ziół i czosnku, skrapiamy oliwą z oliwek (może być smakowa).
  • Ser wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok. 15 minut.

Smacznego 🙂 !

 

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s