Dzisiaj kolejny przepis na bardzo szybką i przepyszną pastę. Wędzony łosoś z podkreślającymi smak kaparami i delikatnym szpinakiem – to wszystko z dodatkiem masła czyni cuda. Warto spróbować !
Składniki (1 porcja):
- 3 gniazdka makaronu tagliatelle
- 50 g wędzonego łososia
- 50 g kaparów (gramatura z zalewą)
- 50 g szpinaku
- 50 g masła
- pieprz
Przygotowanie:
- Jak zwykle zaczynamy od gotowania makaronu w osolonej wodzie.
- Na patelni rozgrzewamy masło i przesmażamy na nim kapary wraz z zalewą (dla uzyskania lepszego aromatu).
- Dodajemy pokrojonego w paseczki łososia i podsmażamy.
- Na sam koniec dodajemy na patelnię szpinak i przez chwilę blanszujemy.
- Dokładamy makaron, doprawiamy pieprzem do smaku i mieszamy.
Smacznego 🙂 !
aż mi zaburczało w brzuchu, wszystkie składniki które uwielbiam