Tagliatelle z wędzonym łososiem,kaparami i szpinakiem

Dzisiaj kolejny przepis na bardzo szybką i przepyszną pastę. Wędzony łosoś z podkreślającymi smak kaparami i delikatnym szpinakiem – to wszystko z dodatkiem masła czyni cuda. Warto spróbować !

Składniki (1 porcja):

  • 3 gniazdka makaronu tagliatelle
  • 50 g wędzonego łososia
  • 50 g kaparów (gramatura z zalewą)
  • 50 g szpinaku
  • 50 g masła
  • pieprz

Przygotowanie:

  • Jak zwykle zaczynamy od gotowania makaronu w osolonej wodzie.
  • Na patelni rozgrzewamy masło i przesmażamy na nim kapary wraz z zalewą (dla uzyskania lepszego aromatu).
  • Dodajemy pokrojonego w paseczki łososia i podsmażamy.
  • Na sam koniec dodajemy na patelnię szpinak i przez chwilę blanszujemy.
  • Dokładamy makaron, doprawiamy pieprzem do smaku i mieszamy.

Smacznego 🙂 !

 

Advertisements

One comment

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s