Purée kasztanowe

Składniki (2 porcje):

  • 500 g kasztanów jadalnych
  • 200 ml śmietanki 30%
  • 20 g masła

Przygotowanie:

  • Nacinamy krzyżyk na wypukłej stronie każdego kasztana.
  • Wkładamy na 30 min. do piekarnika nagrzanego do 180 stopni.
  • Przestudzone kasztany obieramy z łupin i skórek (te nie zawsze chcą dobrze się obrać), blendujemy.
  • Zblendowane kasztany podsmażamy na maśle, dodajemy śmietankę, zagotowujemy i blendujemy jeszcze raz.
  • Nasze purée musimy teraz przetrzeć przez drobne sitko, żeby pozbawić go ewentualnych drobnych kawałków kasztanów.
  • Gotowe!

Smacznego ! 🙂

 

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s