Sos chili z granatu

Składniki (2 porcje):

  • 1 granat
  • łyżka cukru
  • łyżeczka papryczek chili w oliwie
  • 50 ml czerwonego wytrawnego wina

Przygotowanie:

  • Pestki z granatu karmelizujemy z jedną łyżką cukru.
  • Dodajemy łyżeczkę chili w oliwie i podsmażamy przez chwilę.
  • Dodajemy wino i całość redukujemy do konsystencji sosu.
  • Sos delikatnie blendujemy, pozostawiając drobne kawałki pestek granatu.
  • Gotowe !

Smacznego ! 🙂

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s