Vinegret malinowo – imbirowy

Składniki (1 porcja):

  • 1 ząbek czosnku
  • 3 cm imbiru
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 łyżka kremu balsamicznego
  • 3 łyżki syropu malinowego
  • 1 łyżka wody
  • pieprz

Przygotowanie:

  • Ząbek czosnku bardzo dokładnie siekamy.
  • Imbir obieramy, przeciskamy przez praskę, a potem siekamy.
  • Czosnek i imbir mieszamy dokładnie z pozostałymi składnikami i doprawiamy pieprzem do smaku.
  • Dobrze pozostawić sos na jakiś czas w lodówce, żeby się “przegryzł”

Smacznego :) !

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s