Sałatka śledziowo – ziemniaczana z cząbrem

W związku z natłokiem zajęć dopiero dzisiaj udało mi się przygotować dla Was propozycje na wigilijną kolację. Na szczęście jest jeszcze bardzo dużo czasu na przygotowanie świątecznych potraw. Zaczynamy od przystawki 🙂

Składniki (2 porcje):

  • 150 g śledzia matjas
  • 2 ziemniaki
  • 1 szalotka
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżka śmietany 18%
  • 1 łyżka cząbru
  • pieprz

Przygotowanie:

  • Ziemniaki dokładnie myjemy (ja nie obierałem), gotujemy i studzimy.
  • Z majonezu, śmietany i cząbru robimy sos – czyli mieszamy wszystko razem 🙂
  • Śledzia kroimy w kawałki mniej więcej 2×2 cm, dodajemy posiekaną szalotkę, pokrojone w kosteczkę ziemniaki, doprawiamy pieprzem i mieszamy z wcześniej przygotowanym sosem.
  • Szybko, prosto i przepysznie – dobrze, żeby sałatka odstała swoje w lodówce. Godzinka lub dwie powinny spokojnie wystarczyć.

Smacznego 🙂 !

 

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s