Szybkie, nieziemsko smaczne, niesamowite danie. 10 minut, obiad, kolacja, przystawka. Czasem jest tak, że nie mamy czasu,wystarczających chęci i konkretnego pomysłu… Wystarczy jeden moment, dobry dip i podniebienie zachwycone. Gotujemy 🙂 !
Składniki (1 porcja):
- 2 tortille (przepis na blogu)
- 100 g sera (użyłem startej mozarelli)
- duża garść świeżo posiekanych ziół (bazylia, oregano, tymianek, rozmaryn)
- 10 czarnych oliwek
- sól i pieprz
Przygotowanie:
- Tortille prażymy z obu stron na „krucho”.
- Jedną tortillę posypujemy serem, ziołami, posiekanymi oliwkami, oprószamy solą i pieprzem do smaku.
- Przykrywamy drugą tortillą i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok. 5 minut.
- Kroimy, podajemy z lekką warzywną salsą (np. z ogórka, pomidora i oliwki) i dipem (np. z ketchupu, jalapeno i czosnku).
Smacznego 🙂 !
Swoją quesadillę robię z kurczakiem i mozzarellą, ale chyba pora poszerzyć repertuar – Twoja propozycja brzmi smakowicie 🙂