Quesadilla z ziołami i oliwkami

Szybkie, nieziemsko smaczne, niesamowite danie. 10 minut, obiad, kolacja, przystawka. Czasem jest tak, że nie mamy czasu,wystarczających chęci i konkretnego pomysłu… Wystarczy jeden moment, dobry dip i podniebienie zachwycone. Gotujemy 🙂 !

Składniki (1 porcja):

  • 2 tortille (przepis na blogu)
  • 100 g sera (użyłem startej mozarelli)
  • duża garść świeżo posiekanych ziół (bazylia, oregano, tymianek, rozmaryn)
  • 10 czarnych oliwek
  • sól i pieprz

Przygotowanie:

  • Tortille prażymy z obu stron na „krucho”.
  • Jedną tortillę posypujemy serem, ziołami, posiekanymi oliwkami, oprószamy solą i pieprzem do smaku.
  • Przykrywamy drugą tortillą i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok. 5 minut.
  • Kroimy, podajemy z lekką warzywną salsą (np. z ogórka, pomidora i oliwki) i dipem (np. z ketchupu, jalapeno i czosnku).

Smacznego 🙂 !

 

Reklamy

One comment

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s