W związku z tym, że trzeba jeść owoce i warzywa w dużych ilościach, a nie zawsze mamy pomysł gdzie zmieścić je wszystkie na talerzu warto pomyśleć o koktajlach. Dzisiejsze połączenie jest kombinacją błogości, orzeźwienia i upragnionej poświątecznej lekkości.
Cocktail is a fantastic alternative for eating fruit and vegetables in another form. Today I serve You combination of bliss, refreshment and over feasts lightness.
Składniki (ok. 500 ml) / Ingredients ( 500ml):
- 1 dojrzałe mango / 1 ripe mango
- 50 g ogórka szklarniowego / 50 g of cucumber
- sok z jednej pomarańczy / juice from one orange
- łyżka miodu / tbsp of honey
- łyżeczka cynamonu mielonego / tsp of powdered cinnamon
- ok. 150 ml wody gazowanej / 150 ml of carbonated water
Przygotowanie:
- Mango oraz ogórka obieramy i kroimy w mniejsze kawałki.
Peel mango and cucumber. Chop it into pieces. - Dodajemy sok z jednej pomarańczy, miód, cynamon i blendujemy całość.
Blend it with orange juice, honey and cinnamon. - Dodajemy wodę (można stopniowo) i blendujemy do uzyskania konsystencji koktajlu.
Add water and blend for cocktail consistency.
Smacznego :)! Bon Appetit :)!