Świetny dodatek do mięs, dań wegetariańskich czy pieczywa. Aromatyczny, pełny smaków – coś pięknego 🙂 !
Splendid additive to meat, vege meals or baked goods. Aromatic, full of flavour – something delicious 🙂 !
Składniki / Ingredients ( 2 porcje / 2 portions):
- 150 g rydzów / 150 g of red pine mushrooms
- 150 ml śmietanki 30% / 150 ml of 30% cream
- 1 szalotka / 1 shallot
- 1 ząbek czosnku / 1 clove of garlic
- masło / butter
- sól i pieprz / salt and pepper
Przygotowanie / Preparation:
- Oczyszczone rydze kroimy i podsmażamy na maśle. Dodajemy posiekaną szalotkę i czosnek.
Cut fine red pine mushrooms and fry on hot pan with butter. Add chopped shallot and garlic. - Całość zalewamy śmietanką i dusimy razem kilka minut.
Add cream and braise all for few minutes. - Wszystko razem blendujemy na gładkie purée. Doprawiamy solą i pieprzem.
Blend altogether for smoth purée. Season with salt and pepper.
Smacznego 🙂 ! Bon Appetit 🙂 !