Tarta z mielonym mięsem, jabłkami i kozim serem / Tart with minced meat, apple and goat cheese

Świetna na obiad, kolację czy spotkanie ze znajomymi. Mięso, jabłka, kozi ser i aromatyczne przyprawy. Mniam !

Delicious for dinner, supper or a date with friends. Meat, apples, goat cheese and aromatic spices. Yummy !

Składniki / Ingredients:

  • 200 g wytrawnego kruchego ciasta / 200g of dry shortcrust pastry
  • 200 g mielonego mięsa wieprzowego / 200 g of minced pork meat
  • 100 g koziego sera / 100 g of goat cheese
  • 2 jabłka / 2 apples
  • 1 cebula / 1 onion
  • 2 ząbki czosnku / 2 cloves of garlic
  • łyżeczka mielonej gałki muszkatołowej / tsp of nutmeg
  • łyżka świeżego majeranku / tbsp od fresh chopped majoran
  • 100 ml śmietanki 30% / 100 ml of 30% cream
  • masło / butter
  • sól i pieprz

Przygotowanie / Preparation:

  • Z kruchego ciasta wypiekamy spód do tarty. 15-20 minut w temperaturze 175 stopni.
    Bake bottom of our tart from shortcrust pastry. 15-20 minutes in 175 degrees.
  • Jabłka kroimy w kostkę i karmelizujemy na suchej patelni.
    Dice apples and carmelised on dry pan.
  • Mięso doprawiamy solą, pieprzem i smażymy na maśle. Pod koniec dodajemy posiekaną cebulę i czosnek.
    Season meat with salt, pepper and fry it on a hot pan with butter. Add chopped onion and garlic toward the end.
  • Do podsmażonego mięsa dodajemy jabłka, gałkę muszkatołową, majeranek, śmietankę i redukujemy 1-2 minuty.
    Add apples, nutmeg, majoran and cream to meat. Reduce for 1-2 minutes.
  • Farsz wykładamy na spód z kruchego ciasta, posypujemy pokruszonym kozim serem i zapiekamy 15 minut w 140 stopniach.
    Fill up the bottom from shortcrust pastry with stuffing and pour with crushed goat cheese. Bake in the oven for 15 minutes in 140 degrees.

Smacznego :)! Bon Appetit :)!

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s