Suflet czekoladowy z kokosem / Chocolate souffle with coconut

W tak mroźne dni warto skusić się na dodatkową porcję energii. Może by w takim razie coś słodkiego? Dzisiaj prosty i najszybszy przepis na czekoladowy suflet.

We should supply our organism with extra calories on freeze days like this. Maybe it will be something sweet? Today, simple and quickest recipe for chocolate souffle with coconut.

Składniki / Ingredients (4 porcje / 4 portion):

  • 3 białka / 3 egg whites
  • 90 g gorzkiej czekolady / 90 g of dark chocolate
  • 25 g cukru pudru / 25 g of powdered sugar
  • 2 łyżki wiórków kokosowych / 2 tbsp of coconut shrims
  • 10 g masła / 10 g of butter

Przygotowanie / Preparation:

  • Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i odstawiamy do przestudzenia.
    Melt chocolate in a water bath and leave to cool down.
  • Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę. Powoli łączymy z rozpuszczoną czekoladą.
    Whip egg whites with sugar into a froth. Mix carefully with melted chocolate.
  • Do masy dodajemy wiórki kokosowe i wykładamy ją do wcześniej posmarowanych masłem naczynek.
    Add desiccated coconut to chocolate mixture and fill up the buttered casserole with it.
  • Pieczemy około 13 minut w rozgrzanym do 160 stopni piekarniku aż suflety ładnie wyrosną.
    Bake souffle about 13 minutes in oven warm up to 160 degrees.

Smacznego 🙂 ! Bon Appetit 🙂 !

Przepis możecie również znaleźć na stronie:

KobiecePorady.pl

Reklamy

2 comments

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s