Prosty i szybki przepis na ciasteczka z ciasta francuskiego. Delikatne, chrupiące i do tego z domową konfiturą. Coś niesamowitego!
Simple and fast recipe for puff pastry cookies. Gentle, crispy and with homemade jam. Incredible!
Składniki / Ingredients (15 sztuk / 15 cookies):
- 250 g ciasta francuskiego / 250 g of puff pastry
- 250 g konfitury z płatków róż / 250 g of rose petals jam
( https://pasjasmaku.com.pl/2016/07/18/konfitura-z-platkow-rozy-rose-petals-jam/ ) - 50 g cukru z płatków róż / 50 g of rose petals sugar
( https://pasjasmaku.com.pl/2016/09/15/cukier-rozany-z-platkow-roz-rose-petals-sugar/ )
Przygotowanie / Preparation :
- Rozłożone ciasto francuskie posypujemy cukrem różanym i dociskamy. Następnie smarujemy całe ciasto konfiturą i zwijamy w rulon. Odstawiamy do lodówki na godzinę.
Sprinkle puff pastry with rose petals sugar and spread with jam. Roll pastry and let them rest in a fridge for an hour. - Kroimy całość na 15 równych części i układamy na papierze do pieczenia. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez 15-20 minut.
Cut pastry into 15 equal pieces and put it on baking paper. Bake at 200 degrees for 15 – 20 minutes. - Wystudzone ciastka posypujemy resztą cukru różanego.
Sprinkle cookies with rest of rose sugar when they cool down.
Smacznego 🙂 ! Bon Appetit 🙂 !