Ślimaczki różane / „Snails” cookies with rose petals jam

Prosty i szybki przepis na ciasteczka z ciasta francuskiego. Delikatne, chrupiące i do tego z domową konfiturą. Coś niesamowitego!

Simple and fast recipe for puff pastry cookies. Gentle, crispy and with homemade jam. Incredible!

Składniki / Ingredients (15 sztuk / 15 cookies):

Przygotowanie / Preparation :

  • Rozłożone ciasto francuskie posypujemy cukrem różanym i dociskamy. Następnie smarujemy całe ciasto konfiturą i zwijamy w rulon. Odstawiamy do lodówki na godzinę.
    Sprinkle puff pastry with rose petals sugar and spread with jam. Roll pastry and let them rest in a fridge for an hour.
  • Kroimy całość na 15 równych części i układamy na papierze do pieczenia. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez 15-20 minut.
    Cut pastry into 15 equal pieces and put it on baking paper. Bake at 200 degrees for 15 – 20 minutes.
  • Wystudzone ciastka posypujemy resztą cukru różanego.
    Sprinkle cookies with rest of rose sugar when they cool down.

Smacznego 🙂 ! Bon Appetit 🙂 !

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s