Wydaje mi się, że przyszedł czas, żeby pobawić się na blogu również smakami drinków. Dzisiaj pierwszy – niezwykle orzeźwiający i kolorowy, do tego z dodatkiem świetnie „bąbelkowej” wody Perrier.
I think it’s a good time to start recipes of drinks on my website. Today first – incredible refreshing and colourfull, with great bubbly Perrier water.
Składniki (1 porcja) / Ingredients (1 portion):
- 50 g purée z mango / 50 g of mango purée
- 70 ml cydru / 70 ml of cider
- 70 ml wody Perrier / 70 ml of Perrier water
- 40 ml soku jabłkowego / 40 ml of apple juice
- 2 truskawki / 2 strawberries
- 15 g mrożonych jagód / 15 g of frozen blackberries
- 10 listków mięty / 10 mint leaves
- lód / ice
Przygotowanie / Preparation:
- Na spód szklanki wlewamy purée z mango.
Pour mango purée on the bottom of glass. - Wodę, sok jabłkowy, 5 listków mięty i 1 pokrojoną truskawkę shakerujemy dokładnie z lodem.
Shake carefully water, juice, 5 mint leaves and 1 sliced strawberries with ice. - Wsypujemy do szklanki 5 listków mięty, 1 pokrojoną truskawkę i mrożone jagody – zalewamy cydrem.
Add 5 mint leaves, 1 strawberries and frozen blackberries to glass – pour cider. - Całość dopełniamy mieszanką z shaker’a i lodem.
Flood our drink with a mix of shaker and ice.
Smacznego 🙂 ! Bon Appetit 🙂 !