Pasta jajeczna z wędzonym łososiem / Egg salad with smoked salmon

Jedna z najprostszych i przepysznych propozycji na śniadanie lub kolację.

One of the simplest and delicious proposals for breakfast or dinner.

Składniki / Ingredients (2 porcje / 2 portions):

  • 6 jajek ugotowanych na twardo / 6 hard-boiled eggs
  • 150 g wędzonych brzuszków z łososia / 150 g of smoked salmon bellys
  • 100 g majonezu / 100 g of mayonnaise
  • 3 łyżki posiekanego szczypiorku / 3 tbsp of chopped chive
  • sól i pieprz / salt and pepper

Przygotowanie / Preparation:

  • Jajka ścieramy na tarce, oddzielamy mięso z brzuszków łososia.
    Grate eggs on a grater and separate meat from salmon bellies.
  • Wszystkie składniki (jajka, łososia, majonez i szczypiorek) mieszamy ze sobą, doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Zostawiamy w lodówce na 2-3 godziny.
    Mix all ingredients (eggs, salmon, mayonnaise and chive) and season with salt and pepper. Leave in the fridge for 2-3 hours.

Smacznego:)! Bon Appetit:)!

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s