Cukier różany (z płatków róż) / Rose petals sugar

Świetny do deserów, drinków czy herbaty. Cukier w połączeniu z aromatem dzikiej róży – coś niesamowitego !

The best for desserts, cocktails or tea. Sugar in combination with wild Rose aroma – something incredible !

Składniki / Ingredients (150g cukru / 150g of sugar):

  • 140 g cukru / 140 g of sugar
  • 10 g płatków róży / 10 g of rose petals

Przygotowanie / Preparation:

  • Płatki róży zostawiamy na białym materiale przez 1-2 godziny, żeby pozbyć się robaków.
    Leave rose petals on white cloth for 1-2 hours to get bugs rid of.
  • Ucieramy różę z 20 g przez mniej więcej 20 minut. Najlepiej zrobić to w makutrze lub moździerzu.
    Grind rose with 20 g of sugar for minutes. Mixing bowl or mortar are the best to do this.
  • Utarte płatki róż mieszamy z pozostałym cukrem za pomocą łyżki, wykładamy na blachę i suszymy w piekarniku rozgrzanym do 50 stopni przez 1,5h.
    Mix beaten rose petals with remaining sugar, put it on baking tray and dry in 50 degrees for 1,5 hours.

Smacznego 🙂 ! Bon Appetit 🙂 !

Reklamy

2 comments

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s